19 Ağustos 2012 Pazar

Genç Odası Ranzalı ve Bazalı Model


Günümüzün ve geleceğimizin en önemli yatırımları olan gençlerin gün içerisinde en çok zaman geçirdikleri mekân odalarıdır. Gençlerin yaşam alanları yaşam tarzlarıyla orantılı bir şekilde dizayn edilmelidir. Aksi takdirde bireyde bir huzursuzluk meydana getirebilir.
Gençler odalarında geleceğin planlarına yönelik projeler üretirken onları bu dönemde bir nebze de olsa rahatlatmak amacıyla odalarını onların isteklerine ve ihtiyaçlarına göre dizayn etmekte fazda var. Bir genç odasında sadeliğin yanı sıra kullanım alanı fazla, pratik ve çok fonksiyonelli tasarımlar yer almalıdır. Siyah beyaz filmlerde haylaz çocukların sahip oldukları dağınık odalar yerine gencin ihtiyaçlarına ve zevkine dayalı olarak tasarlanan genç odası hem gencin hem de ebeveynlerin beklentilerini karşılamaktadır.
Bir genç odasında bulunması gereken başlıca malzemeler; yatak, elbise dolabı ve çalışma masası gibi her dönemde ihtiyaç duyacakları mobilyalardır. Aynı zamanda odanın şık bir dizayna sahip olması için birkaç unsura daha dikkat etmek gerekir. Mesela mobilyalar duvar renkleri ile uyum sağlamalıdır. Odadaki ışıklandırmalar ne fazla ne de az olmamalıdır. Aksi takdirde bireyde dikkat bozukluğuna sebep olmaktadır. Mobilyaların ebatları odaya uyum sağlamalıdır. Belli bir alanda kullanılan mobilya alana ebat bakımından uyum sağlamadığı takdirde odada ölü alanlar oluşturabilir. Buda gencin hareket alanını kısıtlamaktadır. Gençlerimiz için iyi bir oda dizaynı yapmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kimler geldi kimler gitti